Välj en sida

Google och Microsoft erbjuder jämförbara kontorsproduktivitetssviter, vilket gör det svårt att välja mellan Google Workspace jämfört med Microsoft 365.

Google Workspace (tidigare G Suite) är nog bäst för småföretag som enkelt vill samarbeta i dokument, presentationer och kalkylark med externa såväl som interna intressenter, och bäst för distribuerade eller fjärrhybridteam

Microsoft 365 (tidigare Office 365) verkar vara bättre för företag som vill ha appar med avancerade funktioner, administrativa kontroller, mest lagringsutrymme i abonnemang på lägre nivå och e-postprogramvara i världsklass för företag med bästa säkerhet.

Baserat på vår jämförelse ger vi Google Workspace fördelen som det bättre alternativet för de flesta småföretag. Google Workspace innehåller de funktioner som soloentreprenörer, nystartade företag och småföretag behöver.

Office har fördelen av en längre historia, vilket kanske är anledningen till att det tenderar att försöka vara allt för alla. Microsoft packar in alla funktioner den kan tänka sig, ibland på bekostnad av användarupplevelsen.

Microsoft har nog ändå vassare och har ett bredare erbjudande på flera av tjänsterna

Detta avser appar som Word, Excel, Powerpoint, Teams. Det handlar helt enkelt om att där är en större användarbas vilket gör arbetsflöde enklare och mer produktivt.